La Bolsa - Guatemala
Chuťový profil: červené jablko, mandle, mliečna čokoláda, karamel
Popis produktu
Cultivar: | Caturra, Bourbon |
Process: | Washed |
Flavour notes: | Red apple, almonds, milk chocolate, caramel |
Producer: | Finca La Bolsa, Jorge Vidas |
Region: | La Libertad, Huehuetenango |
Altitude: | 1400 - 1800 masl. |
Q sore: | 85 pts |
Harvest: | April 2024 |
LA BOLSA - GUATEMALA
La Bolsa sa nachádza medzi dvomi vrchmi, ktoré poskytujú veľmi stabilnú a vlhkú mikroklímu. V kombinácii s vápnitou pôdou to dodáva káve unikátny chuťový profil, sladké sirupové telo, je bohatá na malickú a citrusovú aciditu.
Káva sa fermentuje 18-24 hod. Časť farmy je vyhradená pre prales kvôli zachovaniu biodiverzifikácie prostredia, zamedzeniu silných vetrov a erózii pôdy. Tieň na farme zabezpečujú stromy Inga, ktoré viažu dusík, dôležitý pre zdravý vývoj kávovníkov.
Jorge Vides, povolaním lekár, kúpil Fincu La Bolsa v roku 1958. Precíznosť jeho bývalého zamestnania a zanietenie pestovať najlepšiu kávu sa mu vyplatilo vo forme víťazstva vo viacerých súťažiach a tiež miestna nemocnica bola pomenovaná po ňom.
Najlepší výsledok dosiahla La Bolsa v 2002 Cup Of Excellence kde skončila na druhom mieste s 94.98 bodmi.