Close

O NÁS

„Red Fawn je trnavská pražiareň poháňaná vášňou pre výberovú kávu. Nekonečná cesta za výnimočnou chuťou v šálke je našou každodennou motiváciou. Robiť kompromisy v oblasti kvality, jedinečnosti alebo našich hodnôt? Nikdy. Veríme, že správny prístup v spojení s precíznou selekciou tvoria skutočne jedinečnú chuť. Sŕknite ten rozdiel.”

 

História

Red Fawn sme oficiálne založili v roku 2018 a pražiareň je ukrytá v nenápadnej pasáži v centre Trnavy. Naše počiatky však siahajú do roku 2016, kedy sa začala naša cesta praženia. 

Základy nášho štýlu boli položené mnohými hodinami štúdia a testovania systémom pokus-omyl. Veľkou inšpiráciou nám boli pražiari zo Škandinávie, pretože ochotne zdielali svoje vedomosti a skúsenosti.

Príbeh názvu RF

Bola to úplne prvá idea z mnohých, ktorá bola inšpirovaná sfarbením nášho francúzskeho buldočka – red fawn. Tento názov predstavuje farbu zrelej kávovej čerešne (red) a farbu kávového zrna počas praženia (fawn). Naše logo v sebe nesie tvár buldočeka ako symbol radosti a kreativity.

 

Praženie

Máme radi chuť svetlejšieho praženia, lebo nám umožňuje zvýrazniť jedinečnosť každej kávy. Naším zámerom je, aby každá káva rozvinula svoj charakter, ovocnosť, prirodzenú sladkosť a čistú chuť.

Snažíme sa maximálne rozvinúť chuťový profil pre daný spôsob prípravy. Preto rozdeľujeme praženie na filter a na espresso. Pražením na filter (light roast) chceme zvýrazniť komplexnosť kávy, ovocnosť, aciditu, sladkosť a čistú chuť. Praženie na espresso (medium roast) vyzdvihuje sladkosť, mocnejšie telo a prijemnú dlhotrvajúcu dochuť. Naturálky a fermentované kávy pražíme ako light roast a odporúčame ich na filter aj na moderné espresso.

Momentálne pražíme na stroji Coffed SR5, ktorý nám umožňuje precíznu kontrolu nad celým procesom. Pomocou softvéru monitorujeme priebeh praženia a spätne ho analyzujeme. Vďaka tomu pre každú kávu tvoríme profil praženia  a udržujeme konzistentnú kvalitu.

Veríme, že skutočnú hodnotu tvorí správny zámer a prístup. Naším cieľom je prinášať kávy, ktoré budú pre zákazníkov zážitkom a zdrojom kreativity.